Spring in het rond, eet gezond

Spring in het rond, eet gezond

'Spring in het rond, eet gezond!' is een educatief en ludiek spel dat in het teken staat van gezonde voeding en een gezonde levensstijl. Oorspronkelijk werd het ontwikkeld voor gebruik in de klas maar nu kan iedereen het ook printen via de website.

De Belgische Vereniging voor Kindergeneeskunde (BVK) wil waken over de gezondheid en het welzijn van kinderen. Daarom staat ze volledig achter dit educatieve én ludieke programma. Elk jaar opnieuw stellen kinderartsen meer en meer problemen vast in verband met een slechte voeding en het gebrek aan lichaamsbeweging. Overgewicht en zelfs obesitas – met niet te onderschatten gevolgen voor het lichaam – komen steeds meer voor.

Dit programma hecht belang aan de vijf pijlers waarop de BVK haar acties baseert: hydratatie, voeding, preventie, hygiëne en ontwikkeling door spel. De BVK vestigt veel hoop op het educatieve succes van het spel en hoopt zo op een doeltreffende manier te kunnen vechten tegen de schadelijke gevolgen van slechte voedingsgewoonten en het gebrek aan lichaamsbeweging bij kinderen.